Sfaturi pentru a scapa de supragreutate

08 Iulie 2009
 

Obezitatea este rezultatul dezechilibrului dintre cantitatea de energie primită de organism şi cantitatea de energie consumată. Obezitatea este o problemă gravă de sănătate cu care ne confruntăm. Este o afecţiune cronică a cărei prevalenţă este în creştere şi care determină apariţia riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă, afecţiuni ale vezicii biliare, degenerescenţe articulare şi unele forme de cancer. Modalitatea de evaluare este măsurarea indicelui de masă corporală (IMC), respectiv raportul dintre greutatea corpului şi înalţimea la pătrat. Un individ cu IMC mai mare de 25 kg/m² este supraponderal.

Principala cauză a supragreutăţii este ingestia calorică. Aceasta se referă nu numai la cantitatea cât şi la cantitatea produselor ingerate. Un alt factor este consumul de alcool, un gram de alcool furnizând 8 kcal. Aceştia sunt factori numiţi individuali şi corectarea lor are pondere foarte mare în obţinerea unei greutăţi optime.

Alţi factori incriminaţi în supragreutate sunt dereglările hormonale, sedentarismul, stilul de viaţă şi ereditatea. Factorii genetici pot genera modificări atât în ceea ce priveşte aportul de calorii cât şi în ceea ce priveşte cheltuielile energetice. Obezitatea produce complicaţii la nivelul tuturor aparatelor şi sistemelor.citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.