SIDA: un al doilea nou-nascut seropozitiv, fara urme de virus, dupa tratament

06 Martie 2014
 

O fetiţă născută infectată cu virusul care declanşează SIDA, tratată cu antiretrovirale, nu mai prezenta, la 11 luni de la începerea tratamentului, nicio urmă de infecţie, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă americani.


Medicii americani au salutat acest al doilea caz din lume care oferă speranţa vindecării de SIDA, în cazul unei intervenţii medicale precoce.


Ei au administrat pacientei antiretrovirale la patru ore după ce a fost născută de o mamă seropozitivă şi nu au încetat de atunci tratamentul, a precizat medicul Yvonne Bryson, profesor de pediatrie la facultatea de medicină din cadrul Universităţii California din Los Angeles (ACLA), consultant care a luat parte la îngrijirile medicale acordate bebeluşului.


Studiul a fost coordonat de medicul Audra Deveikis, un pediatru specializat în maladii infecţioase de la spitalul pentru copii din Long Beach, în California.


Rezultatele au fost prezentate la Conferinţa despre retrovirusuri şi infecţii oportuniste (CROI), organizată în această săptămână la Boston.

"Ceea ce este remarcabil la acest bebeluş este rapiditatea cu care virusul a dispărut, testele ADN fiind negative atunci când ea avea şase zile şi au continuat să fie negative de atunci", a explicat Yvonne Bryson, precizând că bebeluşul a rămas sub tratament cu antiretrovirale.


"În acest stadiu nu vorbim încă despre o vindecare, ci de remisie. Totuşi, singura metodă prin care am şti cu exactitate ar fi să oprim tratamentul cu antiretrovirale", a spus ea, subliniind faptul că sarcina virală a rămas nedetectabilă.


Primul caz al unui nou-născut seropozitiv care aparent s-a vindecat după ce a fost tratat imediat după naştere cu antiretrovirale a fost anunţat în martie 2013, tot în cadrul conferinţei CROI.


Fetiţa născută în statul Mississippi dintr-o mamă infectată cu HIV a primit antiretrovirale la mai puţin de 30 de ore după venirea ei pe lume, mult mai devreme decât se procedează în mod normal cu nou-născuţii cu risc ridicat de a fi contaminaţi.


Ea a fost tratată până la 18 luni, vârstă începând de la care medicii i-au pierdut urma vreme de 10 luni şi în timpul cărora fetiţa nu a mai primit tratament. Niciunul dintre testele sangvine efectuate ulterior nu au mai detectat prezenţa HIV. Doar urme de virus au fost detectate de analizele genetice, însă acelea erau insuficiente pentru multiplicarea virusului.


"Faptul că bebeluşul născut în California a beneficiat de o reducere atât de rapidă a prezenţei virusului, devenit nedetectabil, ne face să sperăm că acest bebeluş ar putea urma exemplul fetiţei din Mississippi, care continuă să fie monitorizată", a spus Yvonne Bryson.  citeste mai mult...

Sursa Mediafax

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.