Sindromul Down: Un nou test neinvaziv care se face in primele luni de sarcina

10 Decembrie 2013
 

Anomaliile genetice pot fi depistate din timp, cu ajutorul unei analize de sânge care nu pune în pericol mama şi fătul.


Sindromul Down va fi depistat de timpuriu cu ajutorul unei simple analize de sânge. Noul test, numit PrenaTest, este neinvaziv şi se poate efectua în primele luni de sarcină.


Eficacitatea PrenaTest a fost demonstrată în clinicile internaţionale prin studii efectuate pe un eşantion reprezentativ de paciente. Rezultatele au dovedit sensibilitatea testului de peste 95%, potrivit unui comunicat de presă trimis de către compania producătoare.


Cui îi este recomandat acest test?

- gravidelor de peste 35 ani;

- părinţilor care au în antecedente naşteri cu feţi afectaţi de sindromul Down (trisomia 21);

- gravidelor la care, prin metode de screening convenţionale (markeri biochimici, ecografie), a fost depistat un risc mediu sau crescut de existenţă a sindromului Down.


Se recoltează 20 de mililitri de sânge


"Fătul afectat de sindromul Down eliberează o cantitate excesivă de cromozomi 21, 18 sau 13, cromozomi care sunt reprezentaţi de ADN-ul care circulă liber în sângele matern. Cu ajutorul PrenaTest®, se poate identifica excesul de cromozomi cu cea mai mare precizie. Testul se bazează pe o tehnică genetică moleculară, care examinează fragmentele ADN-ului fetal care circulă liber în sângele matern, capabilă să determine originea (adică cromozomul din care provin) şi cantitatea acestora. 

  citeste mai mult...

Sursa eva.ro

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.