Slabiti cu reteta medicala!

26 Ianuarie 2010
 

Farmacist Anca Crupariu din cadrul Departamentului comunicare al (ANM) spune că a informat distribuitorii pe piaţa din ţara noastră să blocheze aprovizionarea farmaciilor cu medicamente conţinând sibutramină.

Interzicerea comercializării în ţara noastră se face la recomandarea EMEA (Agenţia Europeană pentru Medicamente) care a emis, încă de la sfârşitul săptămânii trecute indicaţia, de suspendare temporară a medicamentelor care conţin sibutramină. La noi, aceste medicamente sunt cunoscute sub denumirile Lindaxa, Minimacin sau Reductil.

De altfel, recomandarea EMEA se bazează pe datele furnizate de studiul - Efectele Cardiovasculare ale Sibutraminei (Sibutramine Cardiovascular Outcomes-SCOUT), care a inclus aproximativ 10.000 de pacienţi înrolaţi pentru o perioadă de până la şase ani. "Acest studiu a urmărit să determine cum un tratament de lungă durată cu sibutramină ar putea avea un impact asupra riscului de dezvoltare a evenimentelor cardiovasculare, într-un grup mare de pacienţi obezi şi supraponderali cu afecţiuni cardiovasculare cunoscute sau cu risc crescut de boală cardiovasculară. citeste mai mult...

Sursa Jurnalul National

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.