Spitalele din Ungaria au datorii record

28 Ianuarie 2013
 

Spitalele din Ungaria au ajuns la un nivel-record al datoriei, estimat la circa 30 miliarde de forinti la inceputul acestui an, a relatat luni cotidianul de afaceri Vilaggazdasag, citat de Agerpres.


Cel putin 50 de spitale au facturi neplatite, iar situatia lor ar putea deveni una critica pana la sfarsitul lunii martie.


Estimarile Asociatiei spitalelor din Ungaria arata ca institutiile de sanatate datorau furnizorilor circa 60 de miliarde de forinti la finele lui 2012, iar Fondul national de asigurari a putut acoperi doar 27 miliarde din aceasta datorie.


Potrivit preşedintelui Asociatiei, Erno Racz, spre sfarşitul primului trimestru 2013 este de aşteptat sa inceapa sa apara probleme de finantare. in acest context, eforturile de a reduce datoria trebuie sa devina o prioritate in politica ungara privind sanatatea, alaturi de rezolvarea problemelor care vor veni cel mai probabil odata cu pensionarea obligatorie, a notat Racz.


La randul sau, secretarul general al Asociatiei ungare pentru tehnologie medicala, Laszlo Rasky, a mentionat pentru Vilaggazdasag ca spitalele din Ungaria datoreaza unor membri ai acestei organizatii o suma totala de aproximativ 10 miliarde de forinti, iar mare parte din facturile neplatite au expirat de 400-500 de zile.


Preşedintele Asociatiei managerilor din sanatate, Attila Molnar, a precizat ca datoria spitalelor este de regula echivalentul necesitatilor de finantare pentru o luna, la sfarşitul anului, iar aceasta suma va fi necesara pentru reglementarea situatiei spitalelor pe termen lung.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Spitale
Vezi stiri din categoria: Spitale
Vezi articole din categoria: Spitale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.