Sportul din copilarie cladeste adulti puternici

31 Mai 2012
 

Dacă un copil ar face mişcare măcar o jumătate de oră pe zi, riscul de a suferi de o boală gravă la vârsta adultă, de exemplu diabet, s-ar reduce semnificativ, afirmă specialiştii americani de la Clinica Mayo.

Cei mai mulţi copii nu fac deloc mişcare, atitudine evidenţiată şi în statistici. Într-un raport al Institutului pentru Sănătate Publică se arată că numai în ultimii opt ani, în ţara noastră, numărul copiilor obezi înscrişi în învăţământul primar s-a dublat. Acest lucru însă nu era greu de anticipat, mai ales dacă ţinem cont de faptul că, odată cu avântul tehnologiei din ultimul deceniu, cea mai mare parte a timpului liber se petrece în mediul virtual.

În prezent conexiunea la internet este la îndemâna oricui, inclusiv a copiilor de gimnaziu, iar sporturi, precum fotbalul, pot fi jucate online fără niciun pic de efort. Implicit, un astfel de comportament încurajează sedentarismul care, în asociere cu o dietă dezechilibrată, favorizează acumularea kilogramelor de la o vârstă fragedă. Cosmin M. (6 ani), din Codlea, are o pasiune pentru jocurile pe calculator cărora, de altfel, le şi alocă aproape tot timpul său liber. Iar singura formă de mişcare este cea din timpul orelor de sport de la grădiniţă. Prea puţin însă, spun medicii.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Fitness si sport
Vezi stiri din categoria: Fitness si sport
Vezi articole din categoria: Fitness si sport
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.