Statinele reduc mortalitatea in cazurile de pneumonie severa

10 Martie 2008
 

Statinele, medicamente care inhibă procesul biochimic prin care se sintetizează colesterolul în ficat, au de asemenea efecte benefice şi în cazul infecţiilor pulmonare, reducând cu aproape 50% mortalitatea în cazurile de pneumonie severă, conform unui studiu american publicat în numărul din luna martie al Jurnalului European de Pneumologie. Această descoperire a fost făcută de echipa de medici condusă de Eric Mortensen (spitalul Audie Murphy/Universitatea Texas de la San Antonio, SUA) care a tratat 8.652 de veterani de război de peste 65 de ani, spitalizaţi în anul 2000 cu diagnosticul de pneumonie sau gripă.

 Conform acestui studiu, indicele de mortalitate în cele 30 de zile ce au urmat după internarea în spital a fost redus aproape la jumătate la pacienţii trataţi cu medicamente din grupa statinelor. Aceste medicamente au un efect benefic şi mai important la grupa de vârstă de peste 85 de ani. O serie de alte studii recente au indicat faptul că statinele au şi efectul creşterii şanselor de supravieţuire pentru pacienţii internaţi cu diagnosticul de septicemie. Pneumonia şi gripa continuă să reprezinte unele dintre principalele cauze de mortalitate în urma unor infecţii bacteriene sau virale din SUA, fiind pe locul şapte în clasamentul cauzelor mortalităţii în rândul pacienţilor americani. /Rompres/ 

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.