Studii internationale reconsidera utilizarea margarinei in alimentatie

06 Martie 2008
 

Nu toate grăsimile sunt rele, a subliniat în conferinţa de presă cu tema "Margarina pro şi contra", dr. Corina Aurelia Zugravu, nutriţionist. Specialiştii susţin că acestea nu trebuie excluse din alimentaţie, având un rol structural. Energia zilnică este luată în proporţie de 55% din glucide, 15% din proteine, 30% din grăsimi. Important este ca două treimi din grăsimi să fie bune şi o treime rele. Grăsimile bune conţin acizi graşi nesaturaţi, din ele se sintetizează HDL colesterolul , cele rele conţin acizi graşi saturaţi şi trans, ele sintetizează LDL colesterolul. O categorie importantă de grăsimi este cea a grăsimilor esenţiale, respectiv omega 3 şi omega 6, aceste grăsimi nu sunt sintetizate de organism şi trebuie luate din alimente. Aceştia menţin elasticitatea şi permeabilitatea membranei celulare, contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi sunt elementele de construcţie a moleculei "mesager". De acest tip de grăsimi au nevoie şi copiii şi adulţii. Grăsimile trans sunt grăsimi nesaturate, acestea cresc nivelul colesterolului rău, ele se găsesc în produse care se prepară la temperaturi înalte, cum sunt cartofii prăjiţi, gogoşile, în carnea de miel, unt.

 În ceea ce priveşte margarina, ultimele studii realizate de Asociaţia Cardiacă Americană, Reţeaua Europeană a Inimii, studiul realizat în Polonia reconsideră utilizarea acesteia în alimentaţie. Se recomandă consumul a 20 de grame de margarină pe zi, adică două tartine. Dr. Zugravu a subliniat că margarina conţine o cantitate mare de uleiuri vegetale, bune pentru organism, dar şi vitamina E, A şi D, care sunt mai bine asimilate de organism atunci când sunt în amestec cu grăsimile. În ceea ce priveşte grăsimile trans, noile reglemnetări prevăd că acestea nu trebuie să depăşească 2%, margarina conţine 0,5%, a spus Sorin Iozu, de la UNILEVER. În legătură cu fabricarea margarinei, Iozu a subliniat că procesul de obţinere a acesteia a fost schimbat şi se fabrică din uleiuri şi grăsimi vegetale de cea mai bună calitate. /Rompres

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.