STUDIU. Acupunctura ar putea ajuta la tratarea Parkinson-ului

24 Octombrie 2012
 

Acupunctura joacă un rol important în tratarea mai multor boli cronice, printre care se numără afecţiunile pulmonare, durerile cronice şi chiar cancerul, după cum au arătat studiile precedente.


Un studiu recent, publicat în jurnalul CNS Neuroscience & Therapeutics, arată că această terapie poate fi benefică în ameliorarea simptomelor bolii Parkinson.


Potrivit experţilor, cu ajutorul acupuncturii se poate „atinge” o parte a creierului responsabilă cu abilităţile de a controla mişcările, scrie Huffigton Post.


Specialiştii spun că anumite celule nervoase de la nivelul creierului produc, în mod normal, o substanţă chimică numită dopamină. Dopamina este un mediator chimic sau un neurotransmiţător, prin intermediul căruia celulele nervoase controlează mişcările corpului. În boala Parkinson, aceste celule nervoase, ce produc dopamina, se distrug ducând la nivele scăzute ale acestei substanţe chimice. Când se întâmplă acest lucru pot apărea probleme în a controla mişcările corpului.


Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Kyung Hee, din Coreea, au rugat un grup de 12 voluntari care sufereau de Parkinson şi 12 persoane sănătoase să participe la un experiment.


Pentru început, grupul de voluntari, atât diagnosticaţi cu această boală, cât şi cei sănătoşi, au fost supuşi unor scanări la nivelul creierului, cu ajutorul cărora cercetătorii au putut vedea dacă celulele nervoase producea suficientă dopamină. Apoi, participanţii la studiu au trebuit să facă o şedinţă de acupunctură, în urma căreia au fost din nou supuşi unor scanări.


Rezultatele obţinute au arătat că terapia a ajutat la imbunătăţirea activităţii celulelor nervoase care controlează mişcările.


Deşi vârsta medie la stabilirea diagnosticului este de 50- 60 ani, una din 20 persoane cu Parkinson încep să prezinte simptome înainte de a împlini vârsta de 40 de ani.


Peste 70.000 de români sunt diagnosticaţi cu boala Parkinson, însă numărul real al bolnavilor este mult mai mare, susţin specialiştii, şi asta din cauza ratei scăzute de diagnostic.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.