STUDIU: Alimentatia femeii inainte de sarcina. Ce efecte are asupra fatului?

26 Mai 2014
 

Pentru prima oară, oamenii de ştiinţă au demonstrat că alimentaţia unei femei în perioada premergătoare sarcinii influenţează considerabil riscul de naştere prematură: femeile care aveau o alimentaţie nesănătoasă, bogată în zahăr şi grăsimi, aveau un risc cu aproximativ 50% mai mare de a naşte prematur.


În schimb, femeile care avuseseră o alimentaţie sănătoasă, bogată în proteine şi fructe, înainte de a rămâne însărcinate, aveau un risc mai scăzut de a naşte prematur.


Acest studiu, realizat pe 300 de femei din Australia, de către cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, este primul care a avut în vedere alimentaţia femeilor înainte de conceperea unui copil şi asocierea acesteia cu probleme legate de naştere.


Rezultatele, publicate în The Journal of Nutrition, arată că femeile care aveau un regim alimentar sănătos, bogat în proteine (din carne slabă, peşte), fructe, legume şi cereale integrale, aveau un risc mai mic de a naşte prematur, în vreme ce alimentaţia care conţinea în proporţie mare mâncăruri cumpărate gata preparate şi era bogată în zahăr şi grăsimi (din biscuiţi, prăjituri, cipsuri ş.a.) era asociată cu un risc de naştere prematură cu 50% mai mare.


Naşterea prematură este una dintre cauzele principale ale mortalităţii şi morbităţii infantile; la nivel mondial, la ora actuală, cca. 10% dintre naşteri au loc înainte de termen, spun cercetătorii. Înţelegerea mai bună a condiţiilor care favorizează naşterile premature îi va ajuta pe medici să îmbunătăţească şansele de supravieţuire ale copiilor şi sănătatea acestora pe termen lung.


„Alimentaţia este un factor de risc important, dar care poate fi modificat.  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.