STUDIU: Exercitiile fizice stimuleaza bacteriile bune din stomac, favorizand slabirea

10 Iunie 2014
 

Exerciţiile fizice sporesc diversitatea bacteriilor "bune" din stomac, conform cercetătorilor irlandezi, care au descoperit că o varietate redusă a acestui tip de organisme favorizează obezitatea şi slăbesc sistemul imunitar.


Oamenii de ştiinţă de la University College of Cork, care şi-au publicat rezultatele cercetării în revista British Medical Journal, au analizat mostrele de sânge şi scaun ale unui grup de 40 de jucători profesionişti de rugby, aflaţi în mijlocul unui program riguros de antrenament, pentru a stabili nivelul florei bacteriene din stomacul acestora, conform dailymail.co.uk.


Mostrele lor au fost comparate cu mostrele prelevate de la 46 de bărbaţi sănătoşi, care nu erau sportivi profesionişti, dar care aveau aceeaşi constituţie fizică şi vârstă ca jucătorii de rugby.


Jumătate dintre cei 46 de voluntari aveau un indice de masă corporală (IMC) de 25 de puncte sau chiar mai puţin, şi jumătate aveau un IMC de la 28 de puncte în sus.


Toţi participanţii la studiu au completat un chestionar referitor la frecvenţa consumului anumitor alimente, cu detalii despre cât de des şi în ce cantităţi au consumat, în ultimele patru săptămâni, 187 de produse alimentare prezente în chestionar.


Totodată, voluntarii au fost întrebaţi dacă făceau mişcare fizică şi dacă practicau vreun sport.


Cercetătorii au constatat că sportivii aveau niveluri mai scăzute de markeri inflamatori şi un profil metabolic mai bun decât bărbaţii cu IMC crescut.


În acelaşi timp, sportivii aveau un nivel mai crescut al bacteriilor din stomac decât bărbaţii din grupul de comparaţie, mai ales cei cu IMC crescut.


De asemenea, s-a observat creşterea nivelului unui anumit tip de bacterii. Este vorba despre bacteriile din familia Akkermansiaceae, o specie de bacterii asociată cu rate mai scăzute ale obezităţii şi tulburări metabolice asociate.


Analiza dietelor participanţilor la studiu a arătat că jucătorii de rugby mâncau mai mult decât voluntarii din grupul de comparaţie, mai ales alimente bogate în proteine - în proporţie de 22 % faţă de 15 %, cât s-a înregistrat în grupul de comparaţie.


  citeste mai mult...

Sursa Mediafax

 
Clasificare stire: Fitness si sport
Vezi stiri din categoria: Fitness si sport
Vezi articole din categoria: Fitness si sport
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.