Succesul fertilizarii in vitro depinde de anotimp

14 Septembrie 2010
 

Nu doar şansele de concepţie pe cale naturală variază sezonier, ci şi rezultatele fertilizărilor in vitro. Potrivit unui studiu realizat de specialiştii de la Centrul de Fertilizare Asistată din Sao Paolo, Brazilia, reuşita fertilizărilor este mai mare primăvara.

Studiul a analizat tehnica ICSI, adică „intracitoplasmatic sperm injection", ce presupune injectarea unui singur spermatozoid la nivelul ovulului recoltat de la parteneră. În studiul brazilian, rata fecundărilor reuşite a fost de 73,5% primăvara, 68,7% vara, 69% toamna şi de 67,9% iarna.


Motivul diferenţelor de eficienţă nu este clar. Specialiştii estimează că, odată cu venirea primăverii, cantitatea crescută de lumină stimulează creierul să sintetizeze hormoni ce reglează secreţia de gonadotropi. Astfel, ovarul va produce mai mult estradiol, cu rol în fecundare şi apoi în dezvoltarea embrionului. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.