Suplimentele alimentare: eficiente sau nocive?

04 Noiembrie 2009
 

Suplimentele alimentare sunt în vizorul autorităţilor sanitare. Agenţia franceză de securitate sanitară a alimentelor (AFSSA) a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, aplicarea unui „dispozitiv de vigilenţă”, solicitând profesioniştilor din domeniul sănătăţii să o informeze despre efectele „neaşteptate şi neexplicate” asupra pacienţilor. Este primul dispozitiv de acest tip din Europa. „Suntem preocupaţi de aceste suplimente deoarece francezii consumă din ce în ce mai mult”, explică Marie Favrot, directoare pentru evaluarea riscurilor nutriţionale şi sanitare la AFSSA. Un adult din cinci şi un copil din zece folosesc cel puţin o dată pe an aceste suplimente. Piaţa franceză a acestor suplimente alimentare se ridică la un miliard de euro.

Direcţia Generală a Concurenţei, consumului şi combaterii fraudelor (DGCCRF) a publicat în aprilie un studiu alarmant realizat în 500 de întreprinderi specializate, care precizează că 12,5 % din produse prezintă anomalii legate de practicile comerciale mincinoase sau de probleme de etichetare. Cercetătorii au demonstrat că unele componente se pot dovedi nocive. Astfel, beta-carotenul, ale cărui proprietăţi antioxidante au fost folosite pentru protejarea cancerului, ar creşte riscul de cancer pulmonar la fumători, potrivit unui studiu american. Unele suplimente pe bază de extract de ceai verde ar putea afecta ficatul. Pentru unele suplimente care conţin vitamine şi minerale, există riscul de depăşire a limitelor admise, în special în ceea ce priveşte zincul. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.