Terapia prin jocul cu nisip. In ce consta si ce poate vindeca?

28 Octombrie 2015
 

În ce constă această terapie și la ce ajută? Este o „joacă”? Răspunsurile ni le-a oferit prof. dr. Mihaela Minulescu


Prof. dr. Mihaela Minulescu, psihoterapeut analist formator, ne-a vorbit despre această terapie – „o joacă” foarte serioasă. Terapia lucrează cu imaginaţia. Chiar şi de la vârste mici, jocul cu nisipul și miniaturile ajută copilul să „vorbească” prin imagini despre sine, chiar dacă nu știe să folosească cuvinte sau metafore. „Terapia prin jocul cu nisip este una dintre cele mai complexe forme de terapie tocmai pentru că se adresează capacităţii de a imagina, de a pune în joc emoţia şi imaginea pentru a da sens unei condiţii interioare. Persoanei i se cere să lucreze cu sufletul, nu cu mintea, să dea sens, să creeze, să exprime nu să construiască, să relateze sau să povestească”, ne spune specialistul. Ca adulţi suntem obişnuiţi să fim prea logici. Jocul cu nisip e un joc liber, dar îl facem în siguranţa cadrului, ne spune psihologul: „Există o persoană care este cu noi chiar dacă jocul ne aduce o emoţie sau o amintire care pare cople- şitoare, există şi o limitare dată de dimensiunea cutiei care ne asigură siguranţa spaţiului, există, în ultimă instanţă, opţiunea liberă de a vorbi sau nu despre imaginea care a rezultat, de a folosi nisipul uscat sau nisipul ud, de a folosi doar nisipul şi formele care ne ajută să exprimăm starea sufletească, sau, alături de nisip, miniaturile prin care imaginea devine bogată”. Terapia este foarte utilă, mai ales atunci când ne este greu să vorbim despre ceva. De la copii, la cele mai înaintate vârste, procedura „poate ajuta oricare om care încearcă să exprime lucruri greu de exprimat doar prin cuvinte sau să exprime o condiție care este în suflet şi este aproape dificil să o vezi în toată complexitatea ei. Uneori, ca să înţelegi o stare complexă prin care treci sau chiar o imagine dintr-un vis, este mult mai bine să o captezi în concret, să o poţi vizualiza într-o imagine, decât să o explici doar prin cuvinte şi apoi sensurile descoperite să se piardă în neant”, adaugă dr. Mihaela Minulescu.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.