Terapii naturiste cu apa obisnuita

06 Martie 2008
 

Terapia naturistă se poate face nu doar cu ape minerale sau cu ape termale, ci şi cu apa obişnuită. Una din terapiile stimulatoare cele mai eficiente este duşul alternativ cu apă caldă şi rece. Duşul trebuie început totdeauna cu apa caldă şi se încheie mereu cu apă rece. Apa poate fi schimbată de mai multe ori una după alta, dar ultima dată trebuie să se folosească apa rece. Duşurile alternative cu apă caldă şi rece împrospătează organismul, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Cuvântul-cheie al terapiei naturiste este măsura. Nu sunt recomandate nici băile reci lungi, nici băile calde îndelungate. Potrivit acestei metode, baia cu apă rece poate fi aplicată doar 20-30 de secunde, exclusiv pe corp cald. Este evident că cu cât este mai rece apa, cu atât baia trebuie aplicată un timp mai scurt. Persoanele cu un organism mai sensibil nu trebuie să înceapă cura cu apă prea rece. Un efect mai slab se poate obţine prin spălarea corpului cu un burete sau un prosop imbibate prealabil cu apă rece, aceasta ţinând locul unei băi cu apă rece cu efect mai slab, dar este totuşi o metodă terapeutică eficientă. Efectul terapeutic a băilor cu apă caldă poate fi accentuat prin adăugarea unor extrase din plante medicinale, de uleiuri volative sau, pur şi simplu, sare de bucătărie. Picăturile de ulei de levandă are darul să calmeze, uleiul de eucalipt înviorează, curăţă nările. /Rompres/

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.