Topul celor mai controversate medicamente

29 Ianuarie 2012
 

Nu puţine sunt cazurile persoanelor care au suferit efecte adverse grave, uneori letale, la administrarea unor medicamente ce păreau inofensive. Substanţele farmaceutice autorizate sunt rezultatele unor cercetări ample ce urmăresc menţinerea unui echilibru între riscuri şi beneficii. Motiv pentru care atenţionările de pe ambalaj şi din prospect nu trebuie ignorate.

Spre deosebire de produsele naturii, medicamentele sunt substanţe de sinteză create în laborator, a căror compoziţie este cunoscută cu precizie, în ideea obţinerii unui efect terapeutic. Din interacţiunea acestor substanţe cu diversele structuri ale organismului rezultă însă numeroase alte efecte decât cele dorite. Tocmai de aceea, medicamentul este considerat, prin definiţie, o substanţă riscantă, iar pacienţii sunt avertizaţi asupra posibilelor pericole prin intermediul prospectului.

Beneficiile trebuie să depăşească riscurile

Există o regulă de bun-simţ pe care trebuie să o îndeplinească un medicament: şi anume, riscurile pe care le presupune administrarea lui să nu fie mai mari decât beneficiile pe care le aduce acesta sau decât riscurile pe care le implică netratarea bolii. De exemplu, chimioterapicele, medicamente folosite în caz de cancer, au efecte secundare cunoscute şi temute de toată lumea: greţuri, vărsături, căderea părului, slăbiciune marcată.

În lipsa lor însă, cancerul netratat afectează mult mai grav organismul, chiar dacă uneori o face „în tăcere". Aceleaşi chimioterapice ar da rezultate şi în tratamentul reumatismului (artroza). Însă nici nu se pune problema folosirii lor în astfel de situaţii, tocmai pentru că anticanceroasele sunt mult prea toxice, iar o boală precum artroza poate fi „dusă" pe picioare apelând la medicamente mai blânde sau la remedii naturiste.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.