Tot mai multi romani devin cobai pentru testarea medicamentelor

19 Martie 2012
 

Sărăcia îi impinge pe tot mai mulţi români să-şi rişte sănătatea şi să se ofere cobai pentru testarea noilor medicamente care urmează să intre pe piaţă. Voluntarii primesc în jur de 500 de euro pentru fiecare experiment, conform incont.ro.

Dacă pănă în 2008 cei care veneau în centre de testare erau studenţi, în ultimii ani au început să vină şomeri şi bugetari. Agenţia Naţională a Medicamentelor a anunţat că între 2009 şi 2010 au fost făcute 234 de studii la nivel naţional, de toate companiile, ale căror produse au creat reacţii adverse serioase, potrivit incont.ro

Selecţia este destul de riguroasă. În prima faza, doritorii completează un chestionar despre starea de sănătate şi bolile pe care le-au avut. Imediat ce ajung la centrele specializate, voluntarii sunt informaţi cu privire la studiul care urmează să aibă loc. Apoi sunt consultaţi de un medic în cabinetul de examinare.

  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.