Tratament adjuvant cu gemoterapie in insuficienta renala - caz clinic

25 Noiembrie 2009
 

De curând mi s-a adresat un vechi pacient care a suferit o nefrectomie în urmă cu 6 ani, pentru o tumoră Gravitz. Evoluţia pacientului a fost bună, acesta s-a reîntors la muncă şi şi-a continuat viaţa şi activitatea. În acelaşi timp, anual, şi-a făcut controalele periodice la spitalul unde şi-a făcut intervenţia. În fiecare an a fost bine. Dar anul acesta, în urma controlului de rutină de acum două săptămâni, s-au găsit valori alarmant de mari ale probelor renale: ureea peste 200, acidul uric în jur de 7 şi creatinina 7,5. Pacientul nu avea nici un fel de simptome care să indice acest tip de afectare, starea lui generală era bună, urma şi un tratament pentru cardiopatie ischemică şi o hipertensiune arterială moderată. Starea sa clinică era echilibrată la momentul începerii investigaţiilor paraclinice de control.


Alarmaţi de aceste valori, colegii medici care îl au în supraveghere au instaurat o severă dietă hipoproteică, au început drenaj renal cu diuretice, i-au refăcut medicaţia cardiacă (considerată responsabilă de deteriorarea rapidă a funcţiei renale de anul trecut şi până în prezent). Au considerat până şi începerea dializei, dacă în ciuda măsurilor instaurate, valorile renale nu se refac rapid. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.