Tratament gemoterapic in anemia feripriva

21 Octombrie 2009
 

Anemia e definită ca o scădere a capacităţii sângelui de a transporta oxigen la ţesuturi. Oxigenul este transportat de la plămani la ţesuturi cu ajutorul globulelor roşii. Oxigenul se fixează pe hemoglobină, o celulă caracteristică globulelor rosii. În anemie scade cantitatea de hemoglobină. Deficitul de aport exogen de micronutrienţi, vitamine, minerale pot produce diferite tipuri de anemie. Anemia feriprivă (anemia datorată deficienţei de fier din organism) este cea mai răspandită deficienţă din intreaga lume. Pricipalele cauze sunt aportul exogen/alimentar insuficient, existenţa unor stări a organismului care necesită cantităţi crescute de fier (sarcină, alăptare, copii mici, stări de convalescenţă, infecţii), pierderea de sânge, absorbţia slabă a fierului. Semnele şi simptomele anemiei apar în funcţie de valorile hemoglobinei. Obiectiv apare paloare tegumentelor şi mucoaselor, pielea uscată, unghii şi păr friabile. Capacitatea de efort scade, apar ameţeli, cefalee, palpitaţii.

  citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.