Tratament in premiera pentru cancerul hepatic

23 Mai 2012
 

Ieri au avut loc, pentru prima dată în România, trei intervenţii de distrugere a tumorilor maligne de la nivelul ficatului.

Ele s-au realizat printr-o metodă miniinvazivă, cu efecte adverse reduse, care creşte speranţa de viaţă şi calitatea vieţii pacienţilor. Este vorba despre o nouă tehnică de „atac la ţintă" al tumorilor, realizat prin injectarea substanţelor citostatice în vasele de sânge care le alimentează.

Vasele de sânge sunt blocate

Procedura poartă numele de chemoembolizare cu microsfere absorbabile, iar diferenţa dintre aceasta şi chemoembolizarea clasică (injectarea citostaticelor în ficat) o face modul de injectare a substanţei chimioterapice.

„Mai exact, se folosesc nişte microsfere absorbabile încărcate cu substanţe chimioterapice care se pregătesc cu o zi înainte. Ele se injectează în vasele tumorale printr-un cateter, cu anestezie locală, şi au dublu efect: în primul rând, tratează ţintit tumora cu substanţa citostatică şi, în al doilea rând, vasele de sânge respective sunt blocate şi, deci tumora nu va mai primi oxigen şi substanţe nutritive", explică medicul Bogdan Popa, preşedintele Societăţii Române de Radiologie Intervenţională şi cel care a realizat intervenţiile în premieră la Spitalul Sanador din Bucureşti.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.