Tratament natural al bolii Dupuytren

16 Aprilie 2008
 

Este o afecţiunea mai neobişnuită, întâlnită frecvent la bărbaţii care lucrează mult cu mâinile (la mecanici, tâmplari, lucrători în construcţii etc), dar apare şi la alte persoane şi se caracterizează printr-o induraţie (întărire) şi o micşorare a tendoanelor muşchilor la nivelul palmei. Persoana prezintă zone dure, dureroase în palmă şi treptat, nu mai reuşeşte să deschidă complet palma, având probleme la folosirea mâinilor.

Boala avansează treptat, odată apărută şi în mod clasic, intervenţia chirurgicală este singura soluţie.

Medicina naturală oferă atât o soluţie homeopată, cât şi o soluţie fitoterapică cu rezultate extrem de bune, care de multe ori previne intervenţia chirurgicală.

Schema homeopată pentru această afecţiune presupune folosirea a două medicamente homeopatice, strict indicate pentru această afecţiune, indiferent de constituţia persoanei afectate: Sticta pulmonaria CH5 sau CH7, 3 granule o dată pe zi, zilnic şi Tuberculinum reziduum CH30, 3 granule o dată pe săptămână (de regulă, propun duminica drept zi de administrare, pentru o mai bună ţinere de minte), timp de 3-6-12 luni.

De multe ori, această schemă homeopatică singură ameliorează evident simptomatologia bolii, conform experienţei colegilor medici homeopaţi din Franţa, care o folosesc cu succes de zeci de ani.

Dacă se adaugă la schema de mai sus combinaţia dintre Extractul din mlădiţe de Buxus- Buxus sempervirens MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa, cu Extractul din mlădiţe de Viţă de Veitch- Ampelopsis veitichii MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 3-6 luni, rezultatele sunt mai rapide şi mai bune. Ambele extracte glicero-alcoolice au un efect benefic asupra tendinţei de fibroză şi au efecte anti-algice. Mlădiţele din viţa de Veitch au efecte anti-inflamator, analgezic, cicatrizant şi determină absorbţia zonelor de induraţie, pe când mlădiţele din cimişir au sunt indicate în fibro-hialinoza tisulară, având complementaritate clinică cu Ampelopsis veitichii. Cimişirul realizează o restructurare a ţesutului fibros (acelaşi ţesut care se dezvoltă în exces în cazul bolii Dupuytren), având în acelaşi timp o mare putere anti-inflamatorie.

 

 Dr. Sorina Soescu

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.