Tratamentul dependentei de nicotina

05 Martie 2008
 

Fiecare dintre fumătorii din România a încercat, în medie, de 4,8 ori să renunţe la fumat, însă, cu toate acestea, efectele nocive ale peste cinci milioane de pachete de ţigări sunt resimţite zilnic. Fumul de ţigară conţine nicotină, care stimulează receptorii nicotinici din creier şi secretă dopamină, aceasta creând senzaţia de plăcere. Treptat procesul generează o dependenţă fiziologică. Nicotina în sine nu este cancerigenă, ea doar provoacă dependenţă fiziologică. Dar pe lângă nicotină, fumul de ţigară conţine încă 4.000 de compuşi, din care 60 pot cauza cancer, nouă dintre aceştia fiind clasificaţi ca şi cancerigeni de clasa I. Compuşii cancerigeni din fumul de ţigară se absorb în sânge prin plămâni, mult mai rapid şi mai periculos, chiar dacă ar fi administrat intravenos.

 Renunţarea la fumat este dificilă pentru că implică, pe lângă efortul necesar, modificări comportamentale şi un disconfort fizic adus de simptomele de sevraj cauzate de lipsa nicotinei. Potrivit specialiştilor, cei 89 la sută dintre fumătorii din România care intenţionează să reducă sau să renunţe complet la fumat au acum soluţia utilizând tratamente de substituţie nicotinică oferite de diverse medicamente. Aceste produse conţin nicotină în concentraţii diverse, iar forma de administrare variază în funcţie de diversele prezentări, fie gumă pentru mestecat, fie plasture, fie comprimate masticabile sau chiar medicamente. Rolul lor este de a reduce simptomele de sevraj ce apar în momentul întreruperii fumatului, nervozitatea, a iritabilitatea, de a diminuarea frecvenţa unor acuze, precum transpiraţiile abundente, constipaţii, tulburări de somn sau ritm cardiac etc. Printre tratamentele indicate este şi cel oferit de Nicorette, care presupune o doză de nicotină care se reduce gradat, iar procesul durează în general între trei şi nouă luni, înlocuind ţigările cu Nicorette. O zi de tratament costă cât un pachet cu ţigări. /Rompres/

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.