Tristetea ne face sa cheltuim mai mult

06 Martie 2008
 

Dacă eşti trist ai o probabilitate mai mare de a cheltui mai mulţi bani pentru a obţine aceleaşi facilităţi susţin cercetătorii de la Universitatea Carnegie Melon, Universitatea Stanford Universitatea din Pittsburg şi Harvard. Persoanele triste tind să cheltuiască mai mult atunci când fac cumpărături, decât cele aflate într-o stare neutră, relevă noul studiu care va fi publicat în numărul din iunie al revistei Psychological Science. Studii precedente au indicat faptul că ar putea exista o legătura între starea de tristeţe şi felul în care cineva îşi face cumpărăturile motiv pentru care cercetătorii au hotărât să continue investigaţiile.

 Potrivit studiului, oamenii aflaţi în stare de depresie înclină să cumpere produse mai scumpe, chiar dacă pe rafturi există produse asemănătoare, dar la preţuri mai mici. În cadrul experimentelor, unii voluntarii au fost rugaţi să vizioneze un material video care inducea tristeţe, în timp ce alţii au urmărit un film banal, fără efecte asupra stării emoţionale. Împărţirea în cele două grupuri a fost făcută randomizat. Apoi, voluntarii au fost îndemnaţi să cumpere produse de bază, precum o sticlă cu apă, aflate pe rafturi la preţuri diferite. Autorii studiului au constatat că cei din prima categorie au oferit sume cu 300% mai mari pentru a cumpăra produse asemănătoare celor achiziţionate de participanţii „neutri”. În plus cei care au urmărit materialul video care inducea tristeţe au afirmat că, conţinutul materialului vizionat nu le-a afectat comportamentul din timpul cumpărăturilor, cu alte cuvinte nici nu erau conştienţi de impactul pe care acest material l-aavut asupra lor. Potrivit autorilor tristeţea devalorizează atât modul în care ne privim propria persoană cât şi percepţia privind posesiunile pe care le avem.

 

 

"Misery is not Miserly: Sad and Self-Focused Individuals Spend More"

 Cynthia E. Cryder, Jennifer S. Lerner, James J. Gross, Ronald E. Dahl 

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.