Ulcerul la copii

05 Septembrie 2016
 

Cauzele ulcerului la copil pot fi diferențiate în funcţie de vârstă.


Iată care sunt formele de ulcer: „ulcere secundare, mult mai frecvente la copil faţă de adult şi acestea sunt legate de existența stresului infecţios în infecţii severe, arsuri întinse şi grave, ulcere medicamentoase (în special după antiinflamatorii nesteroidiene sau cortizonice), şi, mai rar, în tumori cerebrale.

Există şi ulcere aşa zis primitive, cauzate de infecţia cu Helicobacter Pylori, mai frecvente la vârsta şcolară (mai des după zece ani)”.


Ce provoacă ulcerul? „Ulcerul gastric sau duodenal apare ca urmare a unui dezechilibru între factorii de apărare şi factorii de agresiune a mucoasei digestive. Apărarea este reprezentată de stratul protector de mucus şi prostaglandine antiinflamatorii, iar factorii de agresiune sunt acidul clorhidric, pepsin și infecția cu Helicobacter Pylori, alcoolul şi fumatul, stresul accentuat şi repetat”, spune medicul.

Aceşti factori determină fenomene de inflamaţie şi ulcerația, care poate fi superficială şi profundă. „Localizarea mai frecventă este cea duodenală, iar ulcerul gastric se localizează de obicei în regiunea prepilorica şi mică curbură gastrică”.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.