Un antidepresiv creste riscul de moarte subita

01 Iulie 2012
 

Citalopram, un medicament administrat în caz de depresie, anxietate şi de tulburări obsesiv compulsive, creşte de trei ori riscul de apariţie a anomaliilor cardiace care pot favoriza apariţia decesului, avertizează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Studiul, realizat pe voluntari sănătoşi, a relevat faptul că ritmul cardiac a crescut îngrijorător de mult pe măsură ce doza de citalopram era mărită. Mai exact, electrocardiograma (EKG) a arătat prezenţa sindromului QT prelungit. Intervalul QT se calculeaza pe EKG de la începutul undei Q

Sindromul QT este deosebit de periculos deoarece poate duce la tahicardie ventriculară sau torsadă care, la rândul lor, pot degenera în fibrilaţie ventriculară sau moarte cardiacă subită.

Prin comparaţie, astfel de anomalii cardiace nu s-au observat în urma administrării de Prozac, Seroxat şi Lustral, medicamente antidepresive folosite pe scară largă.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.