Un vaccin contra astmului alergic a generat rezultate promitatoare in Franta

16 Aprilie 2012
 

Cercetătorii francezi au pus la punct un vaccin eficient contra astmului declanşat de alergiile provocate de acarieni, în cadrul unor teste clinice realizate pe animale.

Printre noile piste care merită studiate în lupta contra acestei maladii respiratorii cronice, cea care se referă la vaccinare face progrese tot mai mari, informează lefigaro.fr.

Cercetătorii de la departamentul de Inovaţii în bioterapie din cadrul Institut du thorax (CNRS/ INSERM/Universitatea din Nantes) au testat cu succes pe animale un vaccin revoluţionar contra unui alergen întâlnit frecvent la pacienţii astmatici, generat de acarianul Dermatophagoides farinae.

Principiul aplicat este cel aplicat în cazul oricărei vaccinări, întrucât este vorba de inocularea unei doze mici din acel alergen responsabil cu apariţia iritaţiilor într-un organism, cu scopul de a stimula organismul în cauză să se imunizeze singur. Cercetătorii au prelevat un fragment de ADN din proteina alergenă sintetizată de acarian şi l-au introdus într-un „nanotaxi“, o nanoparticulă creată de aceeaşi echipă de oameni de ştiinţă. Nanotaxiul a fost injectat apoi în ţesutul muscular al şoarecilor astmatici.

„Rezultatul este foarte satisfăcător. Şoarecii au sintetizat anticorpi specifici care permit sistemului imunitar să se reorienteze spre o reacţie protectoare şi nealergică, atunci când organismul este pus în contact cu alergenul. Sperăm să putem efectua teste pe oameni începând de anul viitor“, a declarat Bruno Pitard, coordonatorul studiului.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.