Unda verde pentru vaccinul contra meningitei B in Europa

21 Noiembrie 2012
 

 Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă, pentru prima oară, autorizarea punerii pe piaţă a unui vaccin care previne meningita B, o boală cu risc fatal.


Meningita B este forma cel mai des întâlnită în Europa, potrivit lefigaro.fr. Această afecţiune provoacă decesul unui bolnav din 10, chiar şi în cazurile în care tratamentul este administrat corect. Cei care supravieţuiesc pot să rămână cu sechele neurologice sau auditive (un bolnav din cinci prezintă astfel de sechele), atrag atenţia specialiştii. De altfel, în multe cazuri, tratamentul este administrat tardiv, deoarece boala este dificil de diagnosticat.


Bexsero, un vaccin dezvoltat de compania farmaceutică Novartis, este singura metodă eficientă de prevenire a acestei infecţii cu meningococ la ora actuală. De aceea, comisia de medicamente pentru uz uman din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a publicat decizia sa în favoarea recomandării vaccinului tuturor categoriilor de vârstă.


Peste trei luni, ar putea ajunge pe piaţă


În general, avizul favorabil al EMA este urmat, după trei luni, de aceeaşi procedură şi din partea Comisiei Europene, ceea ce deschide oficial calea către comercializarea liberă a vaccinului Bexsero. Ulterior, fiecare guvern naţional al Uniunii Europene decide condiţiile de decontare şi dacă îl include sau nu în calendarul de vaccinare.


Vaccinul Bexsero este rezultatul al 20 de ani de cercetare şi este destinat tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv nou-născuţilor, care prezintă cel mai mare risc de infecţie cu meningococ. Acesta este un vaccin care, alături de Menveo, oferă protecţie aproape împotriva tuturor tipurilor de meningită. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.