Vaccinul impotriva malariei protejeaza sugarii de aceasta afectiune

15 Noiembrie 2012
 

Rezultatele studiului clinic pivot, de faza III, desfasurat la scara larga pentru vaccinul impotriva malariei arata faptul ca vaccinul candidat poate proteja copiii din Africa impotriva malariei.


"Am facut progrese semnificative in ultimii ani in lupta impotriva malariei, insa aceasta boala este inca responsabila de moartea a 655.000 de oameni in fiecare an – in special copii sub 5 ani din Africa sub-sahariana. Un vaccin eficient ar reprezenta un plus binevenit la pachetul de masuri pe care noi le aplicam pentru profilaxia malariei si ne-am dedicat realizarii acestui obiectiv in cadrul studiului RTS,S. Acest studiu a indicat faptul ca vaccinul candidat poate proteja sugarii impotriva malariei. Foarte important, am observat ca vaccinul furnizeaza protectie suplimentara alaturi de utilizarea plaselor de pat folosite pentru toti participantii din studiu", a declarat dr. Salim Abdulla, investigator principal al studiului.


Eficacitate crescuta a vaccinului


Administrat impreuna cu vaccinurile din programul standard din perioada copilariei, eficacitatea vaccinului RTS,S impotriva malariei clinice si malariei severe la copiii cu varste intre 6 si 12 saptamani (la prima vaccinare) a fost de 31% si respectiv 37%, dupa 12 luni de la administrarea celei de-a treia doze.


Eficacitatea vaccinului candidat a fost demonstrata si anul trecut la copiii de 5-17 luni in cazul carora RTS,S a redus riscul de malarie clinica si malarie severa cu 55%, respectiv 47%. Cercetarile in cadrul studiului de faza III vor continua pentru a obtine mai multe informatii si a intelege mai bine rezultatele diferite intre categoriile de varsta.


"Eficacitatea este mai scazuta decat ceea ce observam anul trecut la copiii din categoria de varsta 5-17 luni, ceea ce i-a surprins pe o parte dintre cercetatorii implicati in studiu. Acest lucru ne determina sa fim si mai dornici sa obtinem cat mai multe date si sa le analizam pentru a determina ce factori influenteaza eficienta impotriva malariei si pentru a intelege mai bine potentialul RTS,S in lupta impotriva acestei boli devastatoare. Ne-am bucurat sa descoperim ca studiul a indicat faptul ca RTS,S poate fi administrat sugarilor in acelasi timp cu vaccinurile din programul standard si ca efectele secundare ale vaccinului candidat sunt similare cu ale acestora", a continuat dr. Abdulla.


Descoperire revolutionara care necesita studiu


”Aceasta este o descoperire stiintifica revolutionara care necesita si mai mult studiu”, a declarat Bill Gates, co-fondator al Fundatiei Bill & Melinda Gates.


Vaccinul este dezvoltat in parteneriat de catre GSK si PATH Malaria Vaccine Initiative (MVI) si o serie de centre de cercetare renumite din Africa1. Partenerii sunt reprezentati de Comitetul de Parteneriat pentru Studii Clinice, care este responsabil de demararea studiului. O echipa extinsa de organizatii lucreaza la studiul RTS,S, incluzand oameni de stiinta din Africa, Europa si America de Nord. Cele mai mari fonduri pentru dezvoltarea clinica a RTS,S provin de la un grant oferit de Fundatia Bill & Melinda Gates catre MVI.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.