Valcea: consiliul judetean solicita infiintarea unei sectii de reumatologie la spitalul judetean

26 Martie 2013
 

Consiliul Judetean (CJ) Valcea a inaintat Ministerului Sanatatii o cerere prin care se solicita infiintarea unei sectii de reumatologie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, a declarat pentru Agerpres presedintele institutiei, Ion Cilea.


"Potrivit datelor statistice pe care Colegiul Medicilor le-a pus la dispozitia Consiliului Judetean, la ora actuala exista in judetul Valcea peste 2.000 de bolnavi cu grave afectiuni reumatismale, cronice sau acute, care-si poarta suferintele pe picioare fara sa beneficieze de asistenta si tratament medical de specialitate, deoarece unitatile spitalicesti nu au in structura lor astfel de sectii", a declarat Cilea.


"Dintre pacienti, doar cei care au posibilitati materiale isi pot permite sa apeleze la servicii medicale specializate de la clinicile si spitalele din Bucuresti, Craiova sau alte centre mari din tara. Dincolo de suferintele oamenilor, gravitatea acestei situatii este determinata si de faptul ca majoritatea bolnavilor saraci risca sa sporeasca numarul persoanelor cu handicap sever, fapt ce atrage dupa sine cresterea cheltuielilor pentru indemnizatii", a precizat presedintele CJ Valcea.


In aceste cazuri, a adaugat el, nu exista decat solutia infiintarii unui compartiment medical specializat pe reumatologie.


Presedintele Consiliului Judetean Valcea a analizat aceasta posibilitate si, impreuna cu medici de la Spitalul Judetean de Urgenta, a gasit o solutie care nu presupune decat minime eforturi financiare.


"Dispunem de conditiile necesare pentru un astfel de demers. In pavilionul nr.2 al Spitalului Judetean avem spatiul adecvat care a fost deja modernizat, dar care este nefolosit dupa mutarea in alt sediu a Sectiei ORL. Nici asigurarea necesarului de paturi nu ridica probleme, deoarece avem in cadrul sectiei de Medicina Interna 90 de locuri din care se poate face o redistribuire" , explica presedintele CJ Valcea.


"Cat priveste acoperirea necesarului de personal specializat, am identificat 3 medici reumatologi, iar asistentele medicale pot fi preluate prin reactivarea celor 10 posturi ramase vacante de anul trecut prin scoaterea lor la concurs. Asa ca cererea pe care am inaintat-o Ministerului Sanatatii este si legitima si perfect legala, ea incadrandu-se in prevederile Ordinului Ministrului nr.471/26 martie 2008 si in temeiul dispozitiilor art.174, alin (1-3) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanitar", a subliniat Ion Cilea.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Spitale
Vezi stiri din categoria: Spitale
Vezi articole din categoria: Spitale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.