Variatii genetice ce predispun la cancer de prostata

05 Martie 2008
 

Cercetători americani şi suedezi au descoperit mai multe variaţii genetice ce măresc considerabil riscul ereditar de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii. Echipa de oameni de ştiinţă a reuşit să identifice 16 variaţii genetice din 5 regiuni diferite ale cromozomilor 8 şi 17, variaţii întâlnite frecvent la pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată, comparativ cu bărbaţii sănătoşi. În cadrul acestui studiu cercetătorii au analizat mostre de sânge recoltate de la 2.893 de bărbaţi suferind de cancer de prostată şi le-au comparat cu mostrele de sânge de la 1.781 de bărbaţi sănătoşi, folosiţi ca grup martor. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că aceste variaţii genetice pot fi considerate răspunzătoare de aproape jumătate din numărul cazurilor de cancer de prostată din grupul studiat.

 De asemenea, în cadrul aceluiaşi studiu s-a mai descoperit că dacă numărul variaţiilor genetice este mai mare, riscul de îmbolnăvire de cancer la prostată este de asemenea mai crescut. Bărbaţii la care s-au găsit patru sau cinci astfel de variaţii ale cromozomilor 8 şi 17, erau de 4,5 ori mai predispuşi să se îmbolnăvească de cancer la prostată. Autorii studiului au mai precizat că aceste variaţii genetice identificate nu permit însă formularea de predicţii cu privire la ritmul de dezvoltare al tumorilor de prostată. /Rompres/

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.