Viata sedentara accelereaza imbatranirea organismului

06 Martie 2008
 

Persoanele care duc o viaţă activă din punct de vedere fizic îşi pot prelungi cu până la zece ani tinereţea din punct de vedere biologic faţă de persoanele sedentare, conform unui studiu britanic publicat în Statele Unite ale Americii. Oameni de ştiinţă de la King's College din Londra au studiat 2.401 de gemeni bărbaţi şi femei care au avut de completat un set de chestionare cu privire la nivelul activităţilor fizice cotidiene, statutul lor social şi economic şi cu privire la vicii. De asemenea, în cadrul acestui experiment cercetătorii au recoltat mostre de ADN de la subiecţi pentru a obţine date cu privire la indicatorii vârstei biologice, telomerii, porţiuni situate la extremitatea cromozomilor leucocitari, cu rol în mecanismul de înmulţire al celulei. Lungimea acestor telomeri se reduce odată cu îmbătrânirea biologică, cu o valoare cuprinsă între 31 şi 63 de nucleotide pe an. În grupul gemenilor care au participat la acest experiment, s-a observat că persoanele cu o viaţă sedentară au telomerii mai scurţi decât cei care duc o viaţă activă fizic. ''Diferenţa medie în ceea ce priveşte lungimea telomerilor leucocitari între persoanele cele mai active din grup (199 de minute de exerciţii fizice pe săptămână) şi cei mai sedentari (16 minute de actuivităţi fizice) este de 200 de nucleotide'', a precizat Dr. Lynn Cherkas, autorul acestui studiu. /Rompres/

 
Clasificare stire: Fitness si sport
Vezi stiri din categoria: Fitness si sport
Vezi articole din categoria: Fitness si sport
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.