Zsuzsanna Jakab, directorul ECDC, a afirmat ca in lumea intreaga se constata un consum mare de antibiotice, precum si infectii intraspitalicesti, care trebuie supravegheate

14 Aprilie 2009
 

Ea a evidenţiat necesitatea strategiilor în domeniul consumului de antibiotice, dar şi a dezvoltării campaniilor de informare cu privire la consumul de antibiotice.

Majoritatea statisticilor referitoare la consumul de medicamente relevă faptul că folosirea antibioticelor se află pe primele locuri, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

El a precizat că în circa 60% din cazuri antibioticele sunt corect recomandate, însă în aproximativ 40% utilizarea lor reprezintă un abuz, administrarea acestor medicamente fiind total contraindicată.

"Putem spune că febra peste 38 grade ar fi principalul vinovat în determinarea abuzului de antibiotice. Explicaţia rezidă din faptul că oamenii tind să asocieze prezenţa febrei cu o infecţie, în contextul în care ar trebui să ştim că apariţia febrei poate fi atât de natură infecţioasă, cât şi neinfecţioasă. Febra de natură infecţioasă este relativ bine conturată şi asociază o serie de manifestări care pot fi relevante pentru medic în vederea stabilirii diagnosticului unei eventuale boli infecţioase. Mai mult decât atât, trebuie să ştim că nu orice boală infecţioasă care dă febră se şi tratează cu antibiotice. În acest context, se poate aprecia că, la circa 30-35% din bolile infecţioase comunitare (adică dobândite în afara spitalului), se recunoaşte o cauză bacteriană (care se pretează la tratamente cu antibiotice), în timp ce la 65-70% - cauze virale, ori virusurile nu sunt sensibile la antibiotice", a explicat specialistul.citeste mai mult...

Sursa eMedic

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.