Vitaprost prostatita este o inflamație a glandei prostatei (seminale). Dintre toate bolile sistemului urogenital la bărbați, prostatita apare cel mai des. În funcție de curs, se disting prostatita acută sau cronică, simptomele și depind de forma bolii. Conform diferitelor statistici, până la 45% dintre bărbații europeni se confruntă cu această boală.
Vitaprost semnele de prostatită la bărbați sunt cel mai adesea considerate încălcări ale procesului de urinare, tulburări în sfera intimă, senzații dureroase. Grupul de risc este bărbații cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, dar boala apare la o vârstă mai mică. Diagnosticul este efectuat de un urolog și androlog.
Imaginea clinică face posibilă determinarea bolii, se efectuează și examinarea cu ultrasunete, este necesară cultura bacteriologică atât a urinei, cât și a secreției glandei prostatei. Prostatita poate provoca apariția abceselor în glanda prostatică, procese inflamatorii în părțile superioare ale sistemului urogenital, testicule și epididim, care pot afecta grav sănătatea și pot afecta funcțiile reproductive. www.Vitaprost.ro
Vitaprost prospect – ingrediente active, formula de actiune inovatoare, compoziție
Infecția care provoacă prostatită poate intra în glandă din organele sistemului urogenital sau din focare îndepărtate în cazul diferitelor boli inflamatorii (amigdalită, gripă, furunculoză etc.). Prezența infecției în organism nu duce întotdeauna la boli; experții identifică anumiți factori care cresc riscul de îmbolnăvire.Infecțiile care provoacă apariția prostatitei sunt adesea cauzate de Staphylococcus aureus, enterococci, enterobacterii, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa și Escherichia coli. Adesea cooperează. Dar marea majoritate a microorganismelor aparțin microflorei patogene condiționate, adică ele însele nu provoacă inflamații.
Complicațiile cauzate de prostatita acută. Dacă pacientul nu caută ajutor pentru prostatita acută, uneori se formează un abces al prostatei. Se manifestă prin frisoane, hipertermie severă. Durerea din regiunea perineală devine puternică, ascuțită, urinarea devine mult mai dificilă, defecarea devine imposibilă. Procesul de urinare complică, de asemenea, în mod semnificativ edemul prostatei.
Ocazional, există cazuri în care abcesul se deschide. În acest caz, puroiul poate trece prin uretra (se găsește în urină) sau prin rect (în scaun). Dar de multe ori abcesul trebuie deschis chirurgical. Este important să se identifice abcesul în timp util, deoarece ruptura acestuia poate duce la sepsis sau peritonită, există cazuri de deces.
Complicații caracteristice prostatitei cronice. Prostatita cronică are multe perioade cu remisiune persistentă, când inflamația nu are practic niciun efect asupra bunăstării. În astfel de perioade, când pacientul nu simte durere și disconfort, refuză pentru prostatită. Acest lucru poate duce la apariția unor complicații grave.
În primul rând, se dezvoltă cistita și pielonefrita. Foarte des există procese inflamatorii în testicule, epididim, vezicule seminale. Ele, la rândul lor, pot provoca dispariția funcției de reproducere. Ca urmare a prostatitei cronice, apare uneori prostatita calculoasa, caracterizata prin aparitia pietrelor in prostata si canalele excretoare. Ele sunt formate prin secreția glandei prostate, a sărurilor de calciu, a fosfaților. www.Vitaprost.ro
Vitaprost pareri – păreri reale, discutii forum, rezultate verificate
Ca profilaxie a prostatitei, bărbaților li se recomandă să minimizeze și, dacă este posibil, să elimine factorii care cresc probabilitatea apariției bolii. Cu munca sedentară, este necesar să se facă pauze regulate, care ar trebui folosite pentru activitatea fizică (încălzire, mers pe jos). Este necesar să se asigure o nutriție adecvată în conformitate cu regimul. În caz de constipație, intensificați defecarea cu laxative.
În ceea ce privește viața sexuală, experții recomandă aderarea la media de aur, deoarece abstinența sexuală prelungită și activitatea excesivă a bărbaților în acest domeniu sunt la fel de periculoase. De asemenea, este necesar să solicitați ajutor în timp util dacă suspectați o boală urologică sau o infecție cu transmitere sexuală. Pentru a preveni recidivele, pacienții cu formă cronică trebuie să fie supuși în mod regulat examinărilor preventive la androlog și urolog.
Predispoziția la boală poate fi influențată în mod semnificativ de diferite circumstanțe asociate cu efecte adverse unice sau permanente, stilul de viață și natura activității profesionale. Riscul crește orice blocaj al prostatei, precum și bolile infecțioase. Hipotermia severă, atât periodic, cât și continuu (asociată cu activitatea profesională), provoacă uneori inflamații.
Nivelul de activitate al unei persoane are o importanță deosebită. Munca sedentară, un stil de viață care nu implică sport, mersul pe jos, duce la suprasolicitare, care la bărbați provoacă prostatită. Astfel de factori includ, de asemenea, constipație frecventă, lipsa unui ritm constant al vieții sexuale (la fel de periculoasă este absența îndelungată a actului sexual și a activității excesive, iar ejacularea incompletă este, de asemenea, periculoasă). Probabilitatea bolii este crescută de diferite boli cronice sau focare de infecție (colecistită, amigdalită, carii și multe altele), venerice (trichomoniasis, gonoree, Chlamydioză), diverse boli ale tractului urinar. www.Vitaprost.ro
Vitaprost preț – cât costă, site oficial producător, farmacii România
Tulburările de stil de viață, manifestate prin stres constant, lipsa unui regim normal de somn și veghe, o dietă necorespunzătoare, sarcini prea intense la sportivi-toate acestea reduc apărarea organismului și, în combinație cu alți factori, duc la prostatită. Aportul Constant de substanțe nocive în organism datorită fumatului, abuzului de alcool-crește și contribuie la apariția bolii.
Unii experți notează relația prostatitei la bărbații cu leziuni permanente ale perineului (vibrații, tremor), care sunt adesea observate la șoferi, motocicliști și bicicliști. Deși aceste efecte adesea agravează doar boala existentă. Uneori prostatita acută trece într-o formă cronică, dar adesea prostatita cronică se dezvoltă în primul rând, chiar dacă nu există simptome pronunțate.
Uneori, pacientul poate observa o ușoară hipertermie, nu există senzații dureroase intense în perineu, mai ales atunci când urinează, defecare. Un semn clar al prostatitei este o ușoară descărcare din uretra, care apare cu un scaun.
Prostatita cronică primară nu apare peste noapte. Un proces prelungit începe de obicei cu stagnarea sângelui în capilare și în cele din urmă curge în inflammation.It adesea se dezvoltă ca urmare a unui proces inflamator neglijat cauzat de gonococi, trichomonas, chlamydia și Ureaplasma. Acest proces inflamator ascunde simptome minore ale prostatitei. Ca urmare, pacientul nu știe despre evoluția bolii. www.Vitaprost.ro
Vitaprost- modul corect de administrare, dozaj, contraindicații
Prostatita cronică poate fi identificată printr-un sentiment frecvent de oboseală, senzație de arsură în perineu, uretra și probleme urinare. Tulburările intime asociate cu disfuncția erectilă cauzează adesea depresie. Dar la pacienți, simptomele se manifestă în moduri diferite, unele simptome de prostatită la bărbați nu pot fi observate deloc.
Sindromul durerii.Deși țesutul prostatic nu are receptori de durere, pacienții pot prezenta dureri cu prostatită. Acest lucru se datorează faptului că căile nervoase, dintre care există multe în pelvisul mic, sunt aproape întotdeauna implicate în procesul inflamator. Senzațiile variază la diferiți pacienți. Durerea poate fi ușoară, dureroasă sau poate provoca inconveniente considerabile. De asemenea, se poate intensifica sau scădea ușor în timpul actului sexual activ, ejacularea.
Durerea uneori radiază în regiunea lombară (acest simptom este caracteristic multor boli), scrot, perineu sau sacru. Probleme cu urinarea (tulburări disuritice).Cu prostatita, spațiul intern al ureterului devine mai mic datorită compresiei. Cu cât crește dimensiunea prostatei, cu atât mai mult ureterul este stors.
Prin urmare, deja din primele etape pacientul începe să observe o dorință crescută de a urina, există senzația că vezica urinară nu este complet golită. În procesul de hipertrofie compensatorie a mușchilor ureterelor și vezicii urinare, tulburările sunt mai puțin vizibile, dar în timp se repetă. www.Vitaprost.ro