Welltone hipertensiunea arterială (hipertensiunea arterială) este unul dintre principalii factori de risc cardiovascular, adică crește foarte mult riscul de a dezvolta complicații cardiovasculare (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență renală, arterial al membrelor inferioare …). Este principalul factor de risc pentru accident vascular cerebral și este responsabil pentru 51% din accidentele vasculare cerebrale la nivel mondial.
Welltone aproape 11 milioane de persoane primesc zilnic hipertensiune arterială, inclusiv mai mult de 1 din 2 persoane cu vârsta peste 65 de ani. În plus, între 3 și 4 milioane de pacienți hipertensivi nu își cunosc patologia. www.Welltone.ro
Welltone prospect – ingrediente active, formula de actiune inovatoare, compoziție
Cu toate acestea, hipertensiunea arterială este, de asemenea, unul dintre principalii factori de risc în debutul diabetului de tip 2, Care este adesea detectat târziu. 80% dintre persoanele cu diabet sunt, de asemenea, hipertensive și 20% dintre persoanele hipertensive au, de asemenea, diabet. În plus, hipertensiunea arterială este principala cauză de deces la persoanele cu diabet zaharat.
Inima se contractă, ca o pompă, pentru a împinge sângele prin toate arterele din corp. Sângele circulant pune presiune sau tensiune pe peretele arterelor. Cu vârsta și alți factori de risc (fumatul, excesul de greutate etc.) peretele arterelor devine mai rigid și se îngroațește, ducând la o creștere a tensiunii arteriale. Când tensiunea arterială este prea mare și persistentă în peretele arterelor, se numește hipertensiune arterială.
Valoarea normală este de 120/80 mmHg (mm mercur). Este unitatea de măsură a presiunii). Măsurarea a două valori permite caracterizarea hipertensiunii arteriale: tensiunea arterială sistolică (SBP) și tensiunea arterială diastolică (DBP).
Vorbim de hipertensiune arterială atunci când una și / sau cealaltă dintre aceste valori, măsurată în repaus, de mai multe ori, în timpul a 3 consultări succesive pe o perioadă de 3 până la 6 luni, este mai mare sau egală cu: 140 mmHg (milimetri de mercur) sau 14 cmHg pentru presiunea sistolică și / sau 90mmHg sau 9 cmHg pentru presiunea diastolică. www.Welltone.ro
Welltone pareri – păreri reale, discutii forum, rezultate verificate
În diabet, pragul este redus la 135 mmHg și 85 mmHg. În cele din urmă, această hipertensiune obosește inima și slăbește arterele. Hipertensiunea arterială este, prin urmare, un factor cronic și de risc, deoarece expune la complicații și patologii grave. Este un factor de risc cardiovascular important, dar prevenibil, cu toate acestea, una din 2 persoane nu este pentru că adesea nu este recunoscută. Foarte frecvent și insidios, necesită examinări periodice și management timpuriu.
Ce simptome ar trebui să alertezi? Cel mai adesea hipertensiunea arterială nu are simptome, așa că se numește „ucigașul tăcut”. Principalele simptome care vă pot alerta: tulburări vizuale (fluturi în fața ochilor), sângerări nazale, zgomote în urechi, dureri de cap (mai ales la trezire), dificultăți de concentrare, dureri în piept, palpitații cardiace, dificultăți de respirație.
Ce cauzează hipertensiunea arterială? În 90% din cazuri, originea hipertensiunii arteriale este necunoscută și nu are o singură cauză directă. Este legat de mai mulți factori asupra cărora este posibil sau nu să acționăm (factori modificabili și nemodificabili). Vorbim despre hipertensiune esențială.
Anumiți factori legați de stilul nostru de viață au efecte negative asupra tensiunii arteriale. Printre acestea: o dietă neechilibrată și, în special, prea bogată în sare. Consumul excesiv de sare promovează creșterea tensiunii arteriale. La o persoană hipertensivă, se recomandă aporturi mai mici de 6 g pe zi. www.Welltone.ro
Welltone preț – cât costă, site oficial producător, farmacii România
Excesul de greutate și obezitatea: pierderea câtorva kilograme poate ajuta la reducerea numărului de tensiune arterială la niveluri normale. Alcool: consumul excesiv (mai mult de două băuturi pe zi pentru femei și trei pentru bărbați) crește tensiunea arterială și poate face ca anumite medicamente antihipertensive să fie ineficiente.
Lipsa activității fizice (sau a stilului de viață sedentar): timpul petrecut zilnic în fața computerului, televizorului, jocurilor video, activității profesionale, poate fi dăunător sănătății atunci când depășește 7 până la 8 ore pe zi. Fumatul: fumatul crește tensiunea arterială, poartă prematur inima și arterele.
Excesul de colesterol: creșterea dăunătoare a colesterolului rău (LDL-colesterol) și un nivel scăzut de colesterol bun; somn de calitate slabă (somn deranjat, care nu permite faze suficiente de recuperare), modifică controlul tensiunii arteriale. În plus, sindromul de apnee în somn poate induce și agrava hipertensiunea arterială.
Este posibil să acționați asupra acestor factori pentru a preveni și reduce hipertensiunea arterială prin schimbarea obiceiurilor de viață și / sau prin farmacologie adecvată. Diabetul, excesul de colesterol, fumatul și alți factori de risc cardiovascular adesea asociați cu hipertensiunea arterială ar trebui, de asemenea, investigați. www.Welltone.ro
Welltone- modul corect de administrare, dozaj, contraindicații
Alți factori sunt implicați în apariția hipertensiunii arteriale, pe care nu putem acționa. Factorii nemodificabili includ: vârsta, cu cât îmbătrânim și cu atât suntem mai expuși(40% dintre persoanele în vârstă de 65 de ani au hipertensiune arterială, 90% la 85 de ani); istoricul familial, având membri ai familiei cu hipertensiune arterială crește riscul; sex, deoarece femeile sunt mai expuse atunci când iau prima pilulă contraceptivă; mai rar, anumite farmacologice (rinichi sau endocrine, antidepresive, corticosteroizi). Aceasta se numește hipertensiune secundară.
Care sunt consecințele hipertensiunii asupra sănătății? Aceste consecințe pot fi foarte grave, mai ales atunci când sunt asociate cu diabetul. Din fericire, hipertensiunea arterială este deosebit de eficientă în reducerea sau chiar evitarea riscului apariției temutelor complicații. Accidentul vascular cerebral (sau accidentul vascular cerebral) poate avea două origini, ischemic: obstrucția unei artere cerebrale de către o placă ateromatoasă poate fi fatală sau poate lăsa consecințe grave, cum ar fi hemiplegia. Accidentele ischemice sunt mai frecvente la persoanele cu diabet zaharat; hemoragic: hipertensiunea arterială poate crea, de asemenea, sângerări și vânătăi în creier sau chiar ruperea arterei (anevrism) cu consecințe importante de dezactivare. Hipertensiunea arterială este direct responsabilă pentru 40% din accidente vasculare cerebrale.
Angina pectorală: deteriorarea arterelor coronare împiedică oxigenarea inimii, creând durere în timpul efortului sau chiar în repaus. Infarct miocardic: dacă artera coronară este blocată, aceasta împiedică inima să funcționeze și duce la un infarct miocardic (sau atac de cord). Fără intervenție medicală imediată, pacientul este expus riscului de deces sau sechele grave.
Insuficiență cardiacă: cu hipertensiune arterială, inima lucrează mai mult pentru a trimite sânge către toate arterele din organism. După un timp, devine mai puțin eficient și obosește. Nevoia inimii de oxigen devine mai importantă. Oferă mai mult efort, obosește, ceea ce provoacă dificultăți de respirație. www.Welltone.ro